Schoonheidsinstituut PUUR

Wij zijn een schoonheidsinstituut met verschillende specialisaties onder 1 dak op de mooie markt van Eersel.

HOME      CONTACT

Onze eerste PUUR blog

  /  Inspiration   /  Onze eerste PUUR blog

Lieve lezers,

Vanaf vandaag openen wij officieel onze PUUR blog 😉

Een blog geschreven door de medewerkers van Schoonheidsinstituut PUUR en een blog met pure, eerlijke informatie.

Deze blog is bedoeld om extra kennis met jullie te delen. Onder andere leuke tips & tricks in je huidverzorging, lekkere (orthomoleculaire) recepten, tips over voeding in relatie tot de huid, informatie over vitamine en mineralen, eigenlijk te veel om op te noemen..

Wij gaan proberen hier regelmatig informatie op te posten en we hopen dat jullie het leuk vinden!

Mocht je tips hebben of heb je een onderwerp waar jij graag meer informatie over zou willen?

Laat het ons dan zeker even weten en dan nemen wij het onderwerp mee in een leuke blog.

Laten we dan maar direct van start gaan met het heerlijke recept van de bananencake die wij regelmatig bakken!

Wat heb je nodig?

  • 3 middelgrote bananen
  • 100 gram havermout, vermalen in een keukenmachine (of eventueel havermoutmeel)
  • 80 gram speltmeel
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels kokosvet
  • 1,5 eetlepel amandelmelk/havermelk/kokosmelk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels agave siroop/honing/ahornsiroop

Verwarm de oven voor op 175 graden en smelt de kokosolie. Dit kan in een pannetje of eventueel in wat warm/heet water.

Prak de banaan en mix deze met de ahorn siroop. Mix vervolgens de gesmolten kokosolie door het banaan mengsel heen.

Meng in een andere kom alle droge ingrediënten; de havermout, speltbloem en het bakpoeder.

Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en voeg er nog de eitjes aan toe.

Meng dit geheel met een vork door elkaar en voeg er op het einde de melk aan toe.

Je kunt het brood op deze manier afbakken, of je kunt er eventueel nog extra ingrediënten aan toevoegen zoals;

  • Dadels
  • Rozijnen
  • Noten / pitten / zaden
  • Gedroogd fruit

Bedek je bakvorm met bakpapier en giet het mengsel in de bakvorm. Zet deze voor minimaal 45 minuten in de oven. Het kan zijn dat het wat langer moet, dit varieert per oven. Prik er na 40 minuten een keer met een saté prikker in, is deze schoon dan is je cake gaar van binnen.

Als je cake gaar is, laat hem even een kwartiertje afkoelen, dat zorgt ervoor dat je hem makkelijker kan snijden..

En dan, smullen maar!!

P.S. Je kunt de cake in plakjes snijden en makkelijk invriezen.

Als ik bananencake uit de diepvries eet vind ik het persoonlijk altijd erg lekker om hem op te warmen in een broodrooster.

Heel veel liefs,

Team PUUR